Skip to content

Sample Image
Muftijstva Sandžačko Preševsko Beogradsko Novosadsko
Naslovnica arrow Muftijstvo novosadsko
Muftijstvo novosadsko
Novosadsko muftijstvo
Porodica Jusufspahić napala Medžlis IZ-e Beočin
PDFIspišiE-mail
Petak, 25. Mart 2011.| 14:15

Klikni za punu veličinuU četvrtak 24.03.2011. god. u 18 časova u džamijskom kompleksu u Beočinu došlo je do napada od strane porodice Jusufspahić iz Beograda i nepoznatih lica na prostorije Medžlisa Islamske zajednice Beočin. Džematlije su odlučno stali u odbranu mesdžida i džemtskog odbora koji se toga dana trebao izabrati.

 
Na Ahiret preselio Hadzdzi Jusuf Berisa
PDFIspišiE-mail
Ponedjeljak, 26. Oktobar 2009.| 15:03
Klikni za punu veličinuDana 12.10.2009 godine na Ahiret je preselio Hadzi Jusuf Berisa.Hadzdzi Jusuf Berisa rodjen je u Djakovici od majke Fatime i oca Tahira 15.06.1935 godine. Vodeci se hadisom Bozijeg poslanika koji kaze: ''Kada covjek umre prekidaju se sva njegova djela osim troje; trajna sadaka, nauka kojom se drugi koriste i dobro odgojeno dijete koje se moli za svoga roditelja''.
 

Novi Sad: Podrška legalnim organima Islamske zajednice
PDFIspišiE-mail
Petak, 24. April 2009.| 11:07

Klikni za punu veličinuJučer je održana vanredna sjednica Skupštine Muftijstva novosadskog u prostorijama Medžlisa Izslamske zajednice Novi Sad. Ova sjednica je sazvana zbog bahatog upada u prostorije Medžlisa i pokušaja nasilne smjene Glavnog imama od strane pristalica porodice Jusufspahić.

 

Otkriveni svi napadači na Medžlis IZ Novi Sad
PDFIspišiE-mail
Četvrtak, 23. April 2009.| 10:40
Klikni za punu veličinuOd petka, 17.04.2009. godine, policija nije uspjela pronaći sve napadače, ili nisu željeli otkriti ih javnosti. Međutim, sa fotografija i snimaka uspjeli smo identifikovati sva lica. U saopštenju Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina negirala je da je na bilo koji način umiješana u incident koji se dogodio u petak u Medžlisu Islamske zajednice u Novom Sadu.
 

Obijanje Mesdžida u Novom Sadu
PDFIspišiE-mail
Subota, 18. April 2009.| 13:40

U petak 17.04.2009. god. u ranim jutarnjim satima obijene su prostorije Medžlisa Islamske zajednice Novi Sad - kancelarija glavnog imama i mesdžid. Upad su izvršili pristalice porodice Jusufspahić, predvođeni Eldinom Ašćerićem iz Priboja i Mehom Martinovićem iz Bijelog Polja.

 

Saopštenje: Upad su izvršili pristalice porodice Jusufspahić
PDFIspišiE-mail
Petak, 17. April 2009.| 12:41
Klikni za punu veličinuU petak 17.04.2009. god. u ranim jutarnjim satima obijene su prostorije Medžlisa Islamske zajednice Novi Sad - kancelarija glavnog imama i mesdžid. Upad su izvršili pristalice porodice Jusufspahić, predvođeni Eldinom Ašćerićem iz Priboja i Mehom Martinovićem iz Bijelog Polja.
 

Više...


Facebook

Top