Skip to content

Sample Image
Muftijstva Sandžačko Preševsko Beogradsko Novosadsko
Naslovnica arrow Aktuelnosti
Aktuelnosti
Aktuelnosti
Muftija Dudić uputio hatarnamu
PDFIspišiE-mail
Petak, 23. Januar 2015.| 16:02

Image
Povodom smrti kralja Saudijske Arabije Abdullaha bin Abdulaziza Al Sauda, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, posredstvom Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu, poslao je izraze najdubljeg saučešća kraljevskoj porodici i bratskom narodu Saudijske Arabije.

 
Muftija Dudić u posjeti džematu u Minhenu
PDFIspišiE-mail
Petak, 23. Januar 2015.| 15:48

Klikni za punu veličinu
Na poziv imama Izet ef. Bibića iz Minhena, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić boravi u dvodnevnoj posjeti džematu Fedžr.

 

Delegacija OEBS-a posjetila Mešihat
PDFIspišiE-mail
Petak, 23. Januar 2015.| 15:29

Klikni za punu veličinu
U petak 23.01.2015. god. delegacija Misije OEBS-a u Srbiji, koju je predvodio zamjenik šefa Misije Majkl Ujehara, posjetila je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, gdje ih je primio direktor Medrese „Gazi Isa-beg“ Rešad ef. Plojović.

 


U Novom Pazaru održan protest protiv karikatura Poslanika Muhammeda a.s.
PDFIspišiE-mail
Petak, 23. Januar 2015.| 14:49

Klikni za punu veličinu
Nedeljni časopis Šarli Ebdo je objavljivanjem karikatura Muhammeda a.s. uzdrmao svijet. Širom svijeta organizirani su protesti, a danas, 23. januara 2015.godine održana je protestna šetnja i u Novom Pazaru.

 


Održana sjednica Rijaseta
PDFIspišiE-mail
Petak, 23. Januar 2015.| 11:13

Klikni za punu veličinu
Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića u Sarajevu je u četvrtak 22. januara 2015. godine održana četvrta redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

Francuski diplomata posjetio Mešihat
PDFIspišiE-mail
Četvrtak, 22. Januar 2015.| 17:24

Klikni za punu veličinu
Dana, 22.01.2015.godine, prvi sekretar ambasade Republike Francuske u Beogradu, Patrik Rober posjetio je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i tom prilikom se susreo sa Rešad ef. Plojovićem, direktorom Medrese Gazi Isa–beg u Novom Pazaru.

 

Novi Pazar nije teroristički centar!
PDFIspišiE-mail
Četvrtak, 22. Januar 2015.| 11:23

Klikni za punu veličinu
Narastajuća islamofobija je kulminirala napadom na “Šarli ebdo”, koji je svojim provocirajućim karikaturama Muhameda a.s. uvrijedio oko milijardu i po muslimana širom svijeta, ta uvreda nije zaobišla ni muslimane u Novom Pazaru.

 

MOK snimio spot Volimo te Allahov Poslaniče
PDFIspišiE-mail
Četvrtak, 22. Januar 2015.| 08:49

Klikni za punu veličinu
Svi smo svjedoci velike hajke koju nemuslimani vode protiv islama, iznoseći razne neistine i potvore o islamu, te svojim primitivnim riječima i karikaturama vrijeđajući našeg Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.

 

CHR Hajrat  Rožaje obišao porodicu Halilović koja ima 12 djece
PDFIspišiE-mail
Četvrtak, 22. Januar 2015.| 08:39

Klikni za punu veličinu
Ekipa CHR Hajrat – Rožaje uz koordinaciju donatora iz Luksemburga obišla i pomogla Hanifu Halilovic iz Rožaja, majku dvanaestoro djece i tom prilikom im uručili životne namirnice, sredstva za higijenu kao i ostale stvari koje je ova porodica navela kao najpotrebnije.

 

MOK poziva na mirnu šetnju za Poslanika, a.s., u petak
PDFIspišiE-mail
Srijeda, 21. Januar 2015.| 10:37

Klikni za punu veličinu
Muslimanski omladinski klub – MOK poziva omladinu i građane Sandžaka da se pridruže mirnoj protestnoj šetnji u petak 23.1.2015 / 3. Rebiul – ahir 1436.h, sa džume namaza u 12:30h na trgu Gazi Isa-beg Ishaković.

 

Upišite se u Školu Kur'ana Časnog
PDFIspišiE-mail
Srijeda, 21. Januar 2015.| 08:52

Klikni za punu veličinu
Mešihat islamske zajednice u Srbiji i Škola Kur'ana Časnog obavještavaju sve zainteresovane da je u toku upis u Školu Kur'ana Časnog Novi Pazar.

 

Pogledajte emisiju PRETRES  Koliko se problem islamofobije reflektuje na Sandžak?
PDFIspišiE-mail
Utorak, 20. Januar 2015.| 14:28

Klikni za punu veličinu
Svakog ponedjeljka sa početkom u 20h na Sandžak Televiziji gledaoci imaju prilike pratiti emisiju „Pretres“. Gosti sinoćnje emisije bili su dr. Enver ef. Gicić, dekan FIS-a, Samir Šabanija, analitičar i Amela Bajrović, renomirana novinarka. Oni su govorili na temu Islamofobija, stvarni ili projektovani problem?

 

Pismo generalnog sekretara IUMS-a zapadnim intelektualcima, misliocima, liderima i narodima
PDFIspišiE-mail
Utorak, 20. Januar 2015.| 14:11

Klikni za punu veličinu
Generalni sekretar Svjetske unije islamskih učenjaka (International Union for Muslim Scholars) prof. dr. šejh Ali el-Karadagi uputio je poruku zapadnim intelektualcima, misliocima i liderima u kojoj ih poziva da odustanu vrijeđanja poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve selleme, objavljivanjem nakaznih karikatura, te upozorava na dalje posljedice ukoliko se ode predaleko u anatemisanju islama i njegova nepoštivanja, pod izgovorom prava na slobodu izražavanja. Profesor El-Karadagi poziva na otklanjanje uzroka terorizma, sa fokusom na idejnim i kulturnim rješenjima:

 

Promocije Enciklopedije Sandžačko-bošnjačke književnosti u Beču i Minhenu
PDFIspišiE-mail
Utorak, 20. Januar 2015.| 09:34

Klikni za punu veličinu
Zajednica Sandžačke Dijaspore organizuje promociju Enciklopedije Sandžačko Bošnjačke Književnosti autora dr. Jahje Fehratovića.

 

Više...Facebook

Najava

Image

Fetve

 
Na Vaša pitanja odgovara
Rešad ef. Plojović,
fetva-i-emin Mešihata Islamske zajednice u Srbiji
Pitanja možete slati i na adresu: vps@verat.net Pregled odgovora

Zekat kalkulator

Zekat Kalkulator

TEKSTOVI

PITANJA


Top