Skip to content

Sample Image
Muftijstva Sandžačko Preševsko Beogradsko Novosadsko
Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Sandžak
Izgoreo stari bošnjački trgovački han, u kojem je bila smještena kafana "Granata"
PDFIspišiE-mail
Ponedjeljak, 12. August 2013.| 10:25
U Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru 9. avgusta 2013. oko 22 časa izbio je požar u objektu “Granata” Vatrogasne jedinice stigle su sa zakašnjenjem na lice mjesta.
 
Predstavnici BDZ-a organizovali čišćenje vakufskog zemljišta
PDFIspišiE-mail
Utorak, 09. Juli 2013.| 13:58

Klikni za punu veličinu
U organizaciji Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) juče je sprovedena akcija čišćenja vakufa „ Mearif „ na Hadžetu.

U susretu mjesecu Ramazanu, predstavnici BDZ-a zajedno sa predjsenikom dr. Jahjom Fehratovićem u sklopu akcije čišćenja grada, juče su krenuli sa odlaganjem otpada, uređenjem i zaštitom vakufa „ Mearif „ u novopazarskom naselju Hadžet.

 
Na IUNP održani prijemni ispiti
PDFIspišiE-mail
Utorak, 09. Juli 2013.| 13:55

Klikni za punu veličinu
Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru danas, 06.07.2013. g. održani su  prijemni ispiti za upis na osnovne akademske studije u školskoj 2013/2014 godini. Kandidatima se prije polaganja prijemnog ispita obratio rektor Univerziteta, prof. dr. Mevlud Dudić i tom prilikom im poželeo dobrodošlicu i sreću na ispitu. Rektor je istakao da su kandidati načinili pravi izbor u odabiru visoke škole, te da ono što treba u daljem periodu da pokažu je znanje i rad.

 


Svijet
KBSA: "Zahtijevamo hitnu smjenu Jeremića Vuka"
PDFIspišiE-mail
Nedjelja, 20. Januar 2013.| 23:14

15. januara 2013. godine, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike je uputio protestno pismo Generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, Nj.E. Ban Ki-moonu, u vezi skandalaznog sviranja pjesme “Marš na Drinu” na proslavi koju je organizirao Vuk Jeremić, bivši ministar vanjskih poslova Republike Srbije, a sada Predsjedavaju'i 67. Generalne skupštine Ujedinjenih naroda. Ovaj uvredljivi događaj i ovacije koje su pratile sviranje ove srpske ultranacionalističke pjesme, koja je, tijekom 20. stoljeća, koristila fašistima i nacionalistima da siju mržnju i počine genocid protiv nesrpskog stanovništva u Bosni i Hercegovini.

 
BiH: Odlaže se popis stanovništva
PDFIspišiE-mail
Nedjelja, 20. Januar 2013.| 23:13

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici razmotrilo dopunjeni Izvještaj o pripremama za popis stanovništva, kućanstava i stanova u BiH 2013. i zadužilo Agenciju za statistiku da Vijeću ministara BiH za narednu sjednicu dostavi Nacrt zakona o izmjenama Zakona o popisu stanovništva, kojim će se uvažiti preporuke Međunarodne promatračke misije o pomjeranju održavanja popisa za šest mjeseci, umjesto da se održi u aprilu. 

 
ICTY: Suđenje Karadžiću do kraja 2014.
PDFIspišiE-mail
Četvrtak, 06. Decembar 2012.| 13:40
Klikni za punu veličinu
Predsjednik Haškog tribunala (ICTY) Theodor Meron obavijestio je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) kako se očekuje da suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću bude okončano do 31. decembra 2014. godine.
 


Regioni
Rumunski autobus sletio kod Kolašina: 19 poginulih
PDFIspišiE-mail
Ponedjeljak, 24. Juni 2013.| 12:13
Broj stradalih putnika rumunskog autobusa u saobraćajnoj nesreći na putu između Kolašina i Podgorice povećan je do jutros na 19, saopštio je osnovni državni tužilac u Kolašinu Vojo Grujić. Tokom noći od posledica povreda preminule su dve, a jutros još jedna osoba.
 
Podgorica: Potvrđena oslobađajuća presuda optuženih za deportaciju 1992. godine!
PDFIspišiE-mail
Nedjelja, 02. Juni 2013.| 11:41
Apelacioni sud u Podgorici danas je potvrdio prvostepenu oslobađajuću presudu optuženih za deportaciju bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore 1992. godine.
 
Po čemu je zaslužio Hamdija Jusufspahić toliku pažnju srpske vlasti? (Foto)
PDFIspišiE-mail
Četvrtak, 10. Januar 2013.| 11:01

“Slika govori više od hiljadu riječi” (Narodna izreka)

 

Više...


Facebook

Zekat kalkulator

Zekat Kalkulator

TEKSTOVI

PITANJA


Top